Малосольні огірки в банці гарячим способом

Молода картопля з кропом та вершковим маслом, свіжий хліб із салом і малосольні огірки – так виглядає найсмачніший літній обід. Давайте приготуємо хрусткі, ароматні та дуже смачні малосольні огірки в банці! Від них неможливо відірватися, овочі стануть чудовою закускою для будь-якого столу. Байдужих просто не знайдеться! Плюс цього рецепта в тому, що овочі можна досить довго зберігати в розсолі в банці, при цьому вони зберігають свої смакові властивості і не стають більш солоними. Малосольні огірки гарячим способом готувати дуже швидко і просто, впорається навіть недосвідчений кулінар.

Пряні спеції, свіжа зелень і молодий часник надають огіркам приголомшливий смак та аромат. Запашні огірки за цим простим рецептом будуть готові вже наступного дня. Запасайтеся молодими свіжими огірками, щоб сповна насолодитися хрусткою текстурою та бездоганним смаком.

Порада! Якщо огірки трохи полежали на сонці, замочіть їх на годину в холодній воді, так вони стануть більш пружними та хрусткими.

Інгредієнти для приготування малосольних огірків у банці гарячим способом:

Інгредієнти:

  • Огірки – 700 г.

  • Вода – 1 л.

  • Сіль – 2 ст. л.

  • Цукор – 1 ч. л.

  • Часник – 3-4 зубчики.

  • Листя хрону – 1 шт.

  • Парасольки кропу – 1-2 шт.

  • Чорний запашний перець – 3 горошини.

  • Гвоздика – 1 бутончик.

  • Зерна коріандру – 0,5 ч. л.

Рецепт приготування малосольних огірків у банці гарячим способом

Покрокова інструкція:

1. Огірки миємо, обрізаємо хвостики. Зубчики часнику очищаємо від лушпиння.

2. Лист хрону та гілочки кропу миємо, крупно ріжемо, викладаємо на дно дволітрової банки. Додатково можна додати листочки вишні чи чорної смородини. Додаємо зубчики часнику та спеції.

3. Щільно утрамбовуємо в банку свіжі огірки.

4. У ковші або маленькій каструлі змішуємо сіль та цукор. Вливаємо 1 л очищеної води. Помішуючи, щоб сіль та цукор повністю розчинилися, доводимо розсіл до кипіння.

5. Заливаємо огірки в банці розсолом, що закипів. Рідина має повністю покривати овочі. Злегка прикриваємо банку кришкою, залишаємо огірки остигати до кімнатної температури. Потім щільно закриваємо банку з малосольним огірками капроновою кришкою і відправляємо в холодильник на 24 години.

6. Через вказаний час малосольні огірки будуть готові.

7. Дістаємо їх із банки, нарізаємо на порційні шматочки і подаємо до смаженої картоплі, запеченої курки або шашлику.

Смачного!

Вам може сподобатися:

Маринований дайкон – смачна східна закуска

Морква по-корейськи

Схожі записи