Kralovsky Pivovar Krusovice (Крушовіце) – чеське пиво

Якщо ви знаєтеся на чеському пиві, то звичайно добре знайомі з Krusovice.

Королівський пивоварний завод Krusovice є заводом, що найшвидше розвивається в Європі. Пивовари заводу для приготування свого пива використовують найчистішу воду з Крушовицького джерела, богемский ячмінний солод і жатецький хміль. Пиво Krusovice не піддається пастеризації і цим зберігає унікальний смак і корисні властивості напою. Основну частину свого пива завод постачає на чеський ринок. Але також успішно експортує його в Польщу, Словаччину, Німеччину, Фінляндію та інші європейські країни.

Види пива Krusovice (Крушовіце)

Пивоварний завод має в даний час асортимент продукції в преміальному сегменті ринку, на якому головна марка Krusovice – одна з найстаріших чеських марок пива, і п’ять інших варіантів – це “Svetle”, “Musketyr”, “Imperial”, “Cerne” і “Jubilejne “.

Krusovice (Крушовіце)

Історія Королівської броварні Крушовіце почалася в 1517 році, коли за Святовячлавским договором чеській аристократії було дозволено варити пиво на їх власних фермах. Пивовар Іржі Бирка отримав у спадок ферму з пивоварнею в селі Крушовіце.

Сьогодні це одна з найстаріших пивоварень в Чеській республіці. Крушовіце, вдало розташоване серед полів і лугів з родючим грунтом, немов створено спеціально для вирощування ячменю і солоду – основних складових якісного пива. Навіть воду доставляють з свердловин, що знаходяться в Кршівоклатскіх лісах.

Перший письмовий документ щодо заснування пивоварного заводу датується одна тисяча п’ятсот вісімдесят першим роком, коли Іржі Бирка запропонував королю Рудольфу II купити свою пивоварню в Крушовіце з прилеглими до нього лісами, полями і Хмільником. Тоді ж була складено опис власності, і зараз цей документ зберігається на першому поверсі старої солодовні пивоварні Krusovice. Імператор Священної Римської імперії і король Чехії Рудольф II – відомий в історії Пиволюб і пивоваріння вважав однією з найважливіших справ свого життя. Він експериментував з новими рецептурами і домагався ідеального смаку, особисто контролював якість сировини, що поставляється.

Під час Тридцятилітньої війни (1618-1648 рр.) Пивоварний завод не раз спустошували найманці, він частково згорів, але виробництво завжди швидко відновлювалася. У 1685 року Арношт Жозеф Вальдштейн купив завод у Чеській Корони і провів технічне оновлення наявного обладнання. Після того, як він помер в 1731 році, Крушовицький маєток, включаючи і завод, як частина приданого його дочки Марі, перейшло сім’ї князя Фюрнштенберка.

Протягом наступних 200 років сім’я Фюрнштенберк розвивала виробництво, оснастивши пивоварню найсучаснішим в той час обладнанням. Поступово пиво Krusovice стало дуже популярним і його стали продавати навіть до Німеччини. До середини XIX століття в Крушовіце варили вже 100 партій пива в рік.

У період Першої світової війни виробництво пива в Крушовіце було припинено, але незабаром знову відновилося і навіть збільшилося. Завод належав Фюрнштенберкам до 1945 року, в цьому ж році Krusovice був націоналізований і належав державним компаніям до 1991 року. У 1993 році завод Krusovice був повністю приватизований німецьким харчовим концерном Dr.Oetker, тоді й почалася його повна реконструкція. Завдяки коштам, вкладеним в розвиток заводу, в 1997 році компанія вийшла з 25-го місця на 5-е місце по продажах серед чеських пивоварних заводів, обсяг продажів склав 25 млн. доларів США.

На сьогодні Крушовицький Королівський пивоварний завод варить більше 1 мільйона гекталітрів пива на рік. Пивовари заводу для приготування свого пива використовують найчистішу воду з Крушовицького джерела, богемский ячмінний солод і жатецький хміль. Зараз, як і протягом декількох століть, рекламний слоган підприємства “Krusovice – це королівське походження”, а логотип компанії – королівська корона.

Асортимент пива ТМ Krušovice включає:

  • Krušovice Desítka – світле пиво з Густиня 10,2% та вмістом алкоголю 4,2%;
  • Krušovice Černé – чорне пиво з вмістом алкоголю 3,8%;
  • Krušovice Mušketýr 11 ° – світле пиво з Густиня 11% та вмістом алкоголю 4,5%, варитися з початку 1980-х із використанням суміші спеціальних солодів;
  • Krušovice Malvaz – напівтемне пиво з Густиня 13% та вмістом алкоголю 5,6%, віпускається з 2010 року;
  • Krušovice Imperial (Ležák) – («лежак») світле пиво з Густиня 12% та вмістом алкоголю 5,0%.

Схожі записи