Запіканка з кабачків та печінки в духовці

Кабачковий сезон ще тішить нас своїм урожаєм. Приготуємо з них дуже смачну, ситну та корисну страву для домашнього обіду чи вечері. Запечемо запіканку із кабачків з курячою печінкою та овочами. Швидко, просто, із звичайних продуктів, недорого! Запіканка з курячої печінки з кабачками в духовці за цим рецептом виходить дуже соковитою, ароматною та смачною.

Ніжну запіканку можна подати як гарячу закуску або самостійну страву. За бажанням у заливку можна додати тертий твердий сир, він зробить страву смачнішою, і запіканка краще триматиме форму.

Печінкова запіканка з кабачками корисна для здоров’я та ідеально підходить тим, хто стежить за фігурою. Всі інгредієнти в ній чудово доповнюють один одного та легко засвоюються організмом.

Інгредієнти для приготування запіканки з кабачків та печінки у духовці:

Інгредієнти:

  • Печінка куряча – 500 г.

  • Кабачок – 500 г.

  • Морква – 1 шт.

  • Ріпчаста цибуля – 1 шт.

  • Яйце куряче – 5 шт.

  • Сметана – 200 г.

  • Рослинна олія – 50 мл.

  • Сіль – 1 ч. л.

  • Чорний мелений перець – 0,25 ч. л.

  • Хмелі-сунелі – 0,25 ч. л.

  • Петрушка – 1-2 гілочки для прикрашання.

Рецепт приготування запіканки з кабачків та печінки в духовці

Покрокова інструкція:

1. Курячу печінку миємо, обсушуємо від зайвої вологи паперовими серветками. Зачищаємо субпродукти від прожилок і плівочок, розрізаємо великі шматочки навпіл. Викладаємо курячу печінку на сковороду з розігрітою олією.

2. Обсмажуємо курячу печінку на середньому вогні до золотистої скоринки з обох боків.

3. Ріпчасту цибулю очищаємо від лушпиння, нарізаємо дрібним кубиком. Моркву миємо, очищаємо від шкірки, подрібнюємо на тертці з дрібним полотном. Кабачки миємо, обрізаємо хвостики, тремо на дрібній тертці, як і моркву.

4. На сковороду з розігрітою олією викладаємо цибулю і моркву. Помішуючи, пасеруємо овочі на середньому вогні 5-7 хвилин до м’якості.

5. Додаємо до овочів терті кабачки. Перемішуємо інгредієнти, продовжуємо обсмажувати овочі разом на середньому вогні протягом 10 хвилин до випаровування рідини.

6. Готуємо заливку для запіканки. У глибокому посуді змішуємо 2 курячі яйця, сметану, сіль і мелені спеції. Перемішуємо інгредієнти вінчиком до однорідної консистенції.

7. Прямокутну форму для випікання (у мене розміром 22x12x5 см) застеляємо пергаментним папером. На дно форми викладаємо половину пасерованих овочів.

8. Зверху рівномірно розподіляємо обсмажену курячу печінку.

9. 3 курячі яйця, що залишилися, варимо круто, остуджуємо, очищаємо від шкаралупи, викладаємо поверх субпродуктів.

10. Зверху рівномірно розподіляємо другу половину пасерованих овочів.

11. Заливаємо інгредієнти яєчно-сметанною сумішшю. Довгою дерев’яною шпажкою проколюємо запіканку в багатьох місцях, щоб заливка просочила всі шари до дна.

12. Відправляємо форму в розігріту до 180 градусів духовку на 45-50 хвилин. Випікаємо запіканку на режимі верхнього та нижнього нагріву. Готову страву залишаємо остигати у формі на 20 хвилин, потім акуратно перевертаємо на плоску тарілку.

13. Соковиту запіканку з курячої печінки з кабачками нарізаємо на порційні шматочки і подаємо в теплому або охолодженому вигляді.

Смачного!

Вам може сподобатися:

Рулетики з печінкових млинців з корейською морквою

Печінкові мафіни

Сальтисон з курячої печінки з овочами

Схожі записи